Digitalni repozitorij raziskovalnih organizacij Slovenije

Izpis gradiva
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Naslov:Verifying the use of food labelling data for compiling branded food databases : a case study of sugars in beverages
Avtorji:ID Hafner, Edvina (Avtor)
ID Lavriša, Živa (Avtor)
ID Hribar, Maša (Avtor)
ID Krušič, Sanja (Avtor)
ID Kušar, Anita (Avtor)
ID Žmitek, Katja (Avtor)
ID Skrt, Mihaela (Avtor)
ID Poklar Ulrih, Nataša (Avtor)
ID Pravst, Igor (Avtor)
Datoteke:URL URL - Izvorni URL, za dostop obiščite https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2022.794468/full
 
.pdf PDF - Predstavitvena datoteka, prenos (1,61 MB)
MD5: 04ECF2919379980DB225F31F1CCDFFDF
 
Jezik:Angleški jezik
Tipologija:1.01 - Izvirni znanstveni članek
Organizacija:Logo NUTRIS - Inštitut za nutricionistiko
Ključne besede:beverages, reformulation, added sugar, food composition, HPLC, database
Status publikacije:Objavljeno
Verzija publikacije:Objavljena publikacija
Datum objave:03.02.2022
Leto izida:2022
Št. strani:str. 1-10
Številčenje:Vol. 9, article 794468
PID:20.500.12556/DiRROS-24047 Novo okno
UDK:612.39
ISSN pri članku:2296-861X
DOI:10.3389/fnut.2022.794468 Novo okno
COBISS.SI-ID:97924867 Novo okno
Avtorske pravice:© 2022 Hafner, Lavriša, Hribar, Krušič, Kušar, Žmitek, Skrt, Poklar Ulrih and Pravst.
Opomba:Soavtorji: Živa Lavriša, Maša Hribar, Sanja Krušič, Anita Kušar, Katja Žmitek, Mihaela Skrt, Nataša Poklar Ulrih, Igor Pravst; Nasl. z nasl. zaslona; Opis vira z dne 17. 2. 2022;
Datum objave v DiRROS:11.11.2025
Število ogledov:150
Število prenosov:75
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
  
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Gradivo je del revije

Naslov:Frontiers in nutrition
Skrajšan naslov:Front. nutr.
Založnik:Frontiers Media S.A.
ISSN:2296-861X
COBISS.SI-ID:4431992 Novo okno

Gradivo je financirano iz projekta

Financer:ARIS - Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:P3-0395
Naslov:Prehrana in javno zdravje

Financer:ARIS - Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:P4-0121
Naslov:Biokemijska in biofizikalno-kemijska karakterizacija naravnih snovi

Financer:ARIS - Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:I0-0054
Naslov:Infrastrukturni program spremljanja sestav in označevanja živil

Financer:ARIS - Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:L3-9290
Naslov:Sladkor v prehrani: razpoložljivost v živilih, prehranski vnosi in vplivi na zdravje

Financer:EC - European Commission
Program financ.:H2020
Številka projekta:863059
Naslov:Food Nutrition Security Cloud
Akronim:FNS-Cloud

Licence

Licenca:CC BY 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.sl
Opis:To je standardna licenca Creative Commons, ki daje uporabnikom največ možnosti za nadaljnjo uporabo dela, pri čemer morajo navesti avtorja.

Sekundarni jezik

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:nutricionistika, pijače, dodan sladkor, HPLC, baze podatkov


Nazaj