Digitalni repozitorij raziskovalnih organizacij Slovenije

Izpis gradiva
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Naslov:Guidance on the selection and use of DNA extraction methods : JRC technical report
Avtorji:ID Prins, Theo W. (Avtor)
ID Broothaerts, Wim (Avtor)
ID Burns, Malcolm (Avtor)
ID Demšar, Tina (Avtor)
ID Edelmann, Sophia (Avtor)
ID Papazova, Nina (Avtor)
ID Peterseil, Verena (Avtor)
ID Taverniers, Isabel (Avtor)
Datoteke:URL URL - Izvorni URL, za dostop obiščite https://publications.jrc.ec.europa.eu/repository/handle/JRC134298
 
.pdf PDF - Predstavitvena datoteka, prenos (2,97 MB)
MD5: 75D1FC53D84E7DB53880994136ECF3B8
 
URL URL - Izvorni URL, za dostop obiščite http://dx.doi.org/10.2760/76162
 
Jezik:Angleški jezik
Tipologija:2.12 - Končno poročilo o rezultatih raziskav
Organizacija:Logo NIB - Nacionalni inštitut za biologijo
Povzetek:DNA extraction is at the forefront of further analytical measurements on DNA targets and affects the downstream results. This report from the European Network of GMO Laboratories (ENGL) provides guidance on the selection and use of fit-for-purpose DNA extraction methods. It focusses on DNA extraction in the context of official controls on the presence and content of genetically modified organisms in food and feed. It provides guidance on protocols and selection support systems, validation approaches, assessment of DNA quality parameters and examples of practical solutions derived from collective experiences. There are many variations on the theme of DNA extraction, but there is no single protocol that works adequately across all food and feed matrices. Before using a new method in the laboratory, or in case of modifications to a protocol, validation or verification is needed to show that a chosen method is fit for purpose for use in routine analysis. This guidance is aimed to help the DNA analysis laboratories in fulfilling the standardisation requirements and support their daily operations.
Ključne besede:DNA extraction, GMO, detection in food and feed
Status publikacije:Objavljeno
Verzija publikacije:Objavljena publikacija
Datum objave:01.01.2024
Kraj izida:Luxembourg
Kraj izvedbe:Luxembourg
Založnik:Publications Office of the European Union
Leto izida:2024
Leto izvedbe:2024
Št. strani:1 spletni vir (1 datoteka PDF (II, 67 str.))
PID:20.500.12556/DiRROS-20257 Novo okno
UDK:577.2
ISBN:978-92-68-11522-0
DOI:10.2760/76162 Novo okno
COBISS.SI-ID:185382659 Novo okno
Opomba:Nasl. z nasl. zaslona; Opis vira z dne 13. 2. 2024;
Datum objave v DiRROS:02.09.2024
Število ogledov:2
Število prenosov:3
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
  
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.sl
Opis:To je standardna licenca Creative Commons, ki daje uporabnikom največ možnosti za nadaljnjo uporabo dela, pri čemer morajo navesti avtorja.

Sekundarni jezik

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:ekstrakcija DNA, GSO, detekcija v hrani in krmi


Nazaj