Naslov: | Ribiške zgodbe v šoli : priročnik za učitelje tretje triade osnovnih šol |
---|
Avtorji: | ID Čok, Lucija (Avtor) ID Čok, Tina (Avtor) ID Bratož, Urška (Avtor) ID Cavaion, Irina Moira (Avtor) ID Grego, Anna Maria (Avtor) ID Dellore, Nada (Ilustrator) |
Datoteke: | URL - Izvorni URL, za dostop obiščite http://zgodbeoribistvu.si
URL - Izvorni URL, za dostop obiščite https://www.zrs-kp.si/index.php/research-2/zalozba/monografije/
PDF - Predstavitvena datoteka, prenos (1,80 MB) MD5: E80554A58672A49B26FADFC5B2EE5E4B
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Tipologija: | 2.06 - Slovar, enciklopedija, leksikon, priročnik, atlas, zemljevid |
---|
Organizacija: | ZRS Koper - Znanstveno-raziskovalno središče Koper / Centro di Ricerche Scientifiche Capodistria
|
---|
Povzetek: | Priročnik Ribiške zgodbe v šoli je namenjen predvsem osnovnošolskim učiteljicam in učiteljem tretje triade, ki bi želeli dopolniti, razširiti in poglobiti vsebine, predvidene v okviru nekaterih obveznih in izbirnih predmetov (etnologija – kulturna dediščina in načini življenja, zgodovina – odkrivajmo preteklost svojega kraja, geografija – raziskovanje domačega kraja (šolskega okoliša) in varstvo njegovega okolja, pa tudi slovenščina in italijanščina …). Ker je bilo ob omenjeni analizi obstoječih učnih načrtov mogoče opaziti izrazito pomanjkanje vsebin, povezanih z (morskim) ribištvom in življenjem ob morju, so v nadaljevanju navedeni nekateri predlogi za intenzivnejše vključevanje obmorskih vsebin v učni proces. Opisani so primeri tematsko prepletenih, toda ločenih učnih enot (o ribištvu, ribiški dediščini, zgodovini predelave rib v obmorskih mestih, terminologiji, povezani z ribištvom, kulinariki v povezavi s floro in favno Sredozemlja in podobne teme), v katerih so poleg okvirne vsebine določeni tudi operativni cilji, način dela, možnosti medpredmetnih povezav ter dodatna gradiva in delovni listi za uspešen izobraževalni proces, kar učiteljicam in učiteljem olajša pripravo učnih ur, načrtovanje projektnega dela in tudi dodatnih pedagoških dejavnosti. Seveda so ti predlogi navedeni samo kot smernice, ki jih učiteljice in učitelji lahko poljubno preoblikujejo. |
---|
Ključne besede: | prehrambna kultura, prehrambna industrija, ribe, konzerviranje |
---|
Status publikacije: | Objavljeno |
---|
Verzija publikacije: | Objavljena publikacija |
---|
Datum objave: | 25.05.2023 |
---|
Kraj izida: | Koper |
---|
Kraj izvedbe: | Koper |
---|
Založnik: | Znanstveno-raziskovalno središče Koper, Annales ZRS |
---|
Leto izida: | 2023 |
---|
Leto izvedbe: | 2023 |
---|
Št. strani: | 1 spletni vir (1 datoteka PDF (87 str.)) |
---|
PID: | 20.500.12556/DiRROS-16709 |
---|
UDK: | 373.3.091.3:639.2(497.472)(035)(0.034.2) |
---|
ISBN: | 978-961-7195-14-9 |
---|
COBISS.SI-ID: | 153382147 |
---|
Avtorske pravice: | ZRS Koper |
---|
Opomba: | Nasl. z nasl. zaslona;
Soavtorice prispevkov: Tina Čok, Urška Bratož, Irina Moira Cavaion, Anna Maria Grego;
Opis vira z dne 18. 7. 2023; |
---|
Datum objave v DiRROS: | 18.07.2023 |
---|
Število ogledov: | 802 |
---|
Število prenosov: | 486 |
---|
Metapodatki: | |
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Objavi na: | |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |