Digitalni repozitorij raziskovalnih organizacij Slovenije

Izpis gradiva
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Naslov:Leccio del Corno : ohranjanje, vrednotenje, karakterizacija in zbiranje genskih virov oljk
Avtorji:ID Bučar-Miklavčič, Milena (Avtor)
ID Vesel, Viljanka (Avtor)
ID Bandelj, Dunja (Avtor)
ID Butinar, Bojan (Avtor)
ID Bešter, Erika (Avtor)
ID Fantinič, Jakob (Avtor)
ID Fičur, Katja (Avtor)
ID Valenčič, Vasilij (Avtor)
ID Volk, Saša (Avtor)
ID Baruca Arbeiter, Alenka (Avtor)
ID Podgornik, Maja (Avtor)
Datoteke:.pdf PDF - Predstavitvena datoteka, prenos (1,15 MB)
MD5: DB63313754650E5A2087640D87AFCEE0
 
URL URL - Izvorni URL, za dostop obiščite https://www.zrs-kp.si/index.php/research-2/zalozba/monografije/
 
Jezik:Slovenski jezik
Tipologija:2.06 - Slovar, enciklopedija, leksikon, priročnik, atlas, zemljevid
Organizacija:Logo ZRS Koper - Znanstveno-raziskovalno središče Koper / Centro di Ricerche Scientifiche Capodistria
Povzetek:Sorta 'Leccio del Corno' ni občutljiva na nizke temperature. Drevo sorte 'Leccio del Corno' je srednje bujne rasti, krošnja pa je zbita zaradi kratkih internodijev. Za oploditev potrebuje opraševalne sorte, kot sta 'Pendolino' in 'Frantoio' (nekoliko manj 'Moraiolo'). Dozorevanje plodov je pozno. Sorta ima izmenično rodnost. Olje vsebuje srednje veliko tokoferolov in biofenolov ter velik delež oleinske kisline. Odporna je proti pavjemu očesu.
Ključne besede:oljka, sorte, molekularna genetika, rastlinska morfologija, elektronske knjige
Status publikacije:Objavljeno
Verzija publikacije:Objavljena publikacija
Kraj izida:Koper
Kraj izvedbe:Koper
Založnik:Znanstveno-raziskovalno središče Koper, Annales ZRS
Leto izida:2021
Leto izvedbe:2021
Št. strani:1 spletni vir (1 datoteka PDF (21 str.))
PID:20.500.12556/DiRROS-14009 Novo okno
UDK:634.63(0.034.2)
ISBN:978-961-7058-57-4
COBISS.SI-ID:60837635 Novo okno
Avtorske pravice:ZRS Koper
Opomba:Nasl. z nasl. zaslona;
Datum objave v DiRROS:13.05.2021
Število ogledov:1266
Število prenosov:593
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
  
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Nazaj