1. A systematic review of vitamin D status and dietary intake in various Slovenian populationsMaša Hribar, Evgen Benedik, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Andreja Kukec, Hristo Hristov, Katja Žmitek, Igor Pravst, 2022, pregledni znanstveni članek Ključne besede: vitamin D, dietary intake, serum 25-hydroxy-vitamin D, vitamin D deficiency, systematic reviews, Slovenia Objavljeno v DiRROS: 24.11.2025; Ogledov: 117; Prenosov: 52
Celotno besedilo (1,08 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
2. |
3. |
4. Limiting trans fats in foods : use of partially hydrogenated vegetable oils in prepacked foods in SloveniaNina Mikec, Maša Hribar, Urška Pivk Kupirovič, Anita Kušar, Katja Žmitek, Igor Pravst, 2018, izvirni znanstveni članek Ključne besede: trans-fatty acids, partially hydrogenated oils, coronary heart disease, food policy, Slovenia Objavljeno v DiRROS: 19.11.2025; Ogledov: 146; Prenosov: 67
Celotno besedilo (772,14 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
5. Free sugar content in pre-packaged products : does voluntary product reformulation work in practice?Nina Mikec, Maša Hribar, Nataša Fidler Mis, Igor Pravst, 2019, izvirni znanstveni članek Ključne besede: free sugar, ultra-processed food, food composition, sales data, nutrition label, Slovenia Objavljeno v DiRROS: 18.11.2025; Ogledov: 144; Prenosov: 61
Celotno besedilo (2,18 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Nutrient profiling is needed to improve the nutritional quality of the foods labelled with health-related claimsUrška Pivk Kupirovič, Krista Miklavec, Maša Hribar, Anita Kušar, Katja Žmitek, Igor Pravst, 2019, izvirni znanstveni članek Ključne besede: food supply, health claim, nutrition claim, nutrient profile, nutrition quality, sales data, Slovenia Objavljeno v DiRROS: 18.11.2025; Ogledov: 149; Prenosov: 57
Celotno besedilo (306,36 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
7. Nutrihealth study : seasonal variation in vitamin D status among the Slovenian adult and elderly populationMaša Hribar, Hristo Hristov, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Katja Zaletel, Adrijana Oblak, Joško Osredkar, Anita Kušar, Katja Žmitek, Irena Rogelj, Igor Pravst, 2020, izvirni znanstveni članek Ključne besede: 25(OH)vitamin D, biomarkers, dietary survey, public health, EU Menu, Slovenia, Europe Objavljeno v DiRROS: 18.11.2025; Ogledov: 132; Prenosov: 98
Celotno besedilo (699,56 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
8. |
9. |
10. Nutritional composition of gluten-free labelled foods in the Slovenian food supplyŽiva Lavriša, Maša Hribar, Anita Kušar, Katja Žmitek, Igor Pravst, 2020, izvirni znanstveni članek Ključne besede: gluten-free foods, nutritional composition, food labelling, food supply Objavljeno v DiRROS: 12.11.2025; Ogledov: 339; Prenosov: 71
Celotno besedilo (580,04 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |