1. The influence of health claims and nutritional composition on consumers' yoghurt preferencesKrista Miklavec, Igor Pravst, Klaus G. Grunert, Marija Klopčič, Jurij Pohar, 2015, izvirni znanstveni članek Ključne besede: health claims, biotin, probiotics, conjoint analysis, cluster analysis Objavljeno v DiRROS: 28.11.2025; Ogledov: 103; Prenosov: 57
Celotno besedilo (800,16 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
2. |
3. Recommendations for successful substantiation of new health claims in the European UnionIgor Pravst, Anita Kušar, Katja Žmitek, Krista Miklavec, Živa Lavriša, Liisa Lähteenmäki, Viktorija Kulikovskaja, Rosalind N. Malcolm, Charo E. Hodgkins, Monique Raats, 2018, pregledni znanstveni članek Ključne besede: functional foods, health claims, food labelling, substantiation, regulation, European Union Objavljeno v DiRROS: 24.11.2025; Ogledov: 126; Prenosov: 63
Celotno besedilo (287,82 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
4. Comparison of requirements for using health claims on foods in the European Union, the USA, Canada, and Australia/New ZealandAnita Kušar, Katja Žmitek, Liisa Lähteenmäki, Monique Raats, Igor Pravst, 2021, pregledni znanstveni članek Objavljeno v DiRROS: 24.11.2025; Ogledov: 118; Prenosov: 56
Celotno besedilo (712,51 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
5. Prevalence of nutrition and health-related claims on pre-packaged foods : a five-country study in EuropeSophie Hieke, N. Kuljanic, Igor Pravst, Krista Miklavec, Asha Kaur, Kerry Ann Brown, Bernadette M. Egan, Katja Pfeifer, Azucena Gracia, Mike Rayner, 2016, izvirni znanstveni članek Objavljeno v DiRROS: 19.11.2025; Ogledov: 157; Prenosov: 50
Celotno besedilo (829,39 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Changes in average sodium content of prepacked foods in Slovenia during 2011-2015Igor Pravst, Živa Lavriša, Anita Kušar, Krista Miklavec, Katja Žmitek, 2017, izvirni znanstveni članek Ključne besede: sodium, salt, processed foods, food composition, food labelling, food supply Objavljeno v DiRROS: 19.11.2025; Ogledov: 143; Prenosov: 52
Celotno besedilo (491,40 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
7. Total and free sugar content of pre-packaged foods and non-alcoholic beverages in SloveniaNina Mikec, Krista Miklavec, Anita Kušar, Katja Žmitek, Nataša Fidler Mis, Igor Pravst, 2018, izvirni znanstveni članek Ključne besede: free sugar, sugars, food composition, sales data, nutrition label, Slovenia Objavljeno v DiRROS: 18.11.2025; Ogledov: 155; Prenosov: 66
Celotno besedilo (1,36 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
8. |
9. Understanding how consumers categorise health related claims on foods : a consumer-derived typology of health-related claimsCharo E. Hodgkins, Bernadette M. Egan, Matthew Peacock, Naomi Klepacz, Krista Miklavec, Igor Pravst, Jurij Pohar, Azucena Gracia, Andrea Groeppel-Klein, Mike Rayner, Monique Raats, 2019, izvirni znanstveni članek Ključne besede: nutrition claims, health claims, consumer understanding, multiple sort procedure, health claim typology Objavljeno v DiRROS: 18.11.2025; Ogledov: 125; Prenosov: 56
Celotno besedilo (4,87 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
10. Nutrient profiling is needed to improve the nutritional quality of the foods labelled with health-related claimsUrška Pivk Kupirovič, Krista Miklavec, Maša Hribar, Anita Kušar, Katja Žmitek, Igor Pravst, 2019, izvirni znanstveni članek Ključne besede: food supply, health claim, nutrition claim, nutrient profile, nutrition quality, sales data, Slovenia Objavljeno v DiRROS: 18.11.2025; Ogledov: 149; Prenosov: 57
Celotno besedilo (306,36 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |