1. Trans fatty acids in margarines and shortenings in the food supply in SloveniaHelena Abramovič, Rajko Vidrih, Emil Zlatić, Doris Kokalj Sinkovič, Matthias Schreiner, Katja Žmitek, Anita Kušar, Igor Pravst, 2018, izvirni znanstveni članek Objavljeno v DiRROS: 26.11.2025; Ogledov: 111; Prenosov: 57
Celotno besedilo (1,66 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
2. Content of trans-fatty acid isomers in bakery products on the Slovenian marketMarjeta Mencin, Helena Abramovič, Emil Zlatić, Lea Demšar, Saša Piskernik, Matthias Schreiner, Katja Žmitek, Anita Kušar, Igor Pravst, Rajko Vidrih, 2021, izvirni znanstveni članek Objavljeno v DiRROS: 26.11.2025; Ogledov: 106; Prenosov: 61
Celotno besedilo (1,06 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
3. New insights into structures and composition of plant food materialsIvan Kreft, Paula Pongrac, Meiliang Zhou, Katarina Vogel-Mikuš, Primož Pelicon, Primož Vavpetič, Marijan Nečemer, Johannes Teun van Elteren, Marjana Regvar, Matevž Likar, Mateja Germ, Aleksandra Golob, Alenka Gaberščik, Igor Pravst, Anita Kušar, Blanka Vombergar, Vida Škrabanja, Darja Kocjan Ačko, Zlata Luthar, 2017, pregledni znanstveni članek Ključne besede: micro-PIXE, micro-XRF, SEM, transmission electron microscopy, laser ablation, food composition, plant structures Objavljeno v DiRROS: 24.11.2025; Ogledov: 124; Prenosov: 73
Celotno besedilo (1,14 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
4. Breeding buckwheat for increased levels of rutin, quercetin and other bioactive compounds with potential antiviral effectsZlata Luthar, Mateja Germ, Matevž Likar, Aleksandra Golob, Katarina Vogel-Mikuš, Paula Pongrac, Anita Kušar, Igor Pravst, Ivan Kreft, 2020, pregledni znanstveni članek Objavljeno v DiRROS: 24.11.2025; Ogledov: 92; Prenosov: 58
Celotno besedilo (912,59 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
5. Recommendations for successful substantiation of new health claims in the European UnionIgor Pravst, Anita Kušar, Katja Žmitek, Krista Miklavec, Živa Lavriša, Liisa Lähteenmäki, Viktorija Kulikovskaja, Rosalind N. Malcolm, Charo E. Hodgkins, Monique Raats, 2018, pregledni znanstveni članek Ključne besede: functional foods, health claims, food labelling, substantiation, regulation, European Union Objavljeno v DiRROS: 24.11.2025; Ogledov: 126; Prenosov: 63
Celotno besedilo (287,82 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Comparison of requirements for using health claims on foods in the European Union, the USA, Canada, and Australia/New ZealandAnita Kušar, Katja Žmitek, Liisa Lähteenmäki, Monique Raats, Igor Pravst, 2021, pregledni znanstveni članek Objavljeno v DiRROS: 24.11.2025; Ogledov: 118; Prenosov: 56
Celotno besedilo (712,51 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
7. |
8. |
9. Changes in average sodium content of prepacked foods in Slovenia during 2011-2015Igor Pravst, Živa Lavriša, Anita Kušar, Krista Miklavec, Katja Žmitek, 2017, izvirni znanstveni članek Ključne besede: sodium, salt, processed foods, food composition, food labelling, food supply Objavljeno v DiRROS: 19.11.2025; Ogledov: 143; Prenosov: 52
Celotno besedilo (491,40 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
10. Limiting trans fats in foods : use of partially hydrogenated vegetable oils in prepacked foods in SloveniaNina Mikec, Maša Hribar, Urška Pivk Kupirovič, Anita Kušar, Katja Žmitek, Igor Pravst, 2018, izvirni znanstveni članek Ključne besede: trans-fatty acids, partially hydrogenated oils, coronary heart disease, food policy, Slovenia Objavljeno v DiRROS: 19.11.2025; Ogledov: 146; Prenosov: 67
Celotno besedilo (772,14 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |