1. |
2. Statistično spremljanje razvoja mehaniziranosti gospodarskih družb v obdobju od leta 1966 do leta 2002Simon Resman, Boštjan Košir, Mirko Medved, 2005, original scientific article Abstract: Analizirano je statistično spremljanje opremljenosti gospodarskih družb za delo v gozdni proizvodnji. Razvoj spremljanja družb je glede na posamezne objave razdeljen v tri obdobja: 1966-1985, 1986-1992 in obdobje po letu 1994. Zbrani so nekateri pomembnejši podatki za obdobje od leta 1966 do 2002, ki kažejo na razvitost gozdarske stroke. Preučeni so podatki o gozdnatosti in količini poseka, številu zaposlenih, opremljenosti in učinkovitosti mehanizacije, o porabi goriva za delo v gozdu ter o graditvi gozdnih cest. Stanje na področju mehaniziranosti gozdarskih podjetij se izboljšuje, a močno zaostaja za opremljenostjo in učinkovitostjo razvitejših držav. Statistični urad RS po letu 1994 zagotavlja redno letno spremljanje podatkov. Da bi bili podatki točnejši, je treba natančneje definirati zahtevane podatke in dosledneje zahtevati vračanje izpolnjenih anket. Neizpolnjen vprašalnik velikega podjetja pomeni precejšnjo vrzel v skupnih analizah podatkov. Ker primerjave med anketiranci zaradi zakona o varovanju podatkov niso več mogoče,je interes za raziskave s strani podjetij majhen. Keywords: pridobivanje lesa, tehnična opremljenost, gozdarska podjetja, statistični podatki, Slovenija Published in DiRROS: 12.07.2017; Views: 4543; Downloads: 1908 Full text (338,45 KB) |
3. Pregled zakola in klavne kakovosti goveda v Sloveniji za leto 20132014, dictionary, encyclopaedia, lexicon, manual, atlas, map Keywords: govedoreja, klavna kakovost, klavnost, mesne pasme, goveje meso, prireja, statistični podatki, elektronske knjige Published in DiRROS: 11.07.2017; Views: 4304; Downloads: 1468 Link to full text This document has many files! More... |
4. Pregled zakola in klavne kakovosti goveda v Sloveniji za leto 20142015, dictionary, encyclopaedia, lexicon, manual, atlas, map Keywords: govedoreja, klavna kakovost, klavnost, mesne pasme, goveje meso, prireja, statistični podatki, elektronske knjige Published in DiRROS: 03.06.2015; Views: 6061; Downloads: 1255 Full text (1,46 MB) This document has many files! More... |