Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali uporabite sodobnejši brskalnik.
Digitalni repozitorij raziskovalnih organizacij Slovenije
Uvodnik
Iskanje
Brskanje
Statistika
Obvestila
Kontakti
Prijava
Izpis gradiva
A+
|
A-
|
|
SLO
|
ENG
Naslov:
Composition of bread samples in Slovenian food supply : Dietary fibre dataset
Avtorji:
ID
Hristov, Hristo
(
Avtor
)
ID
Pravst, Igor
(
Avtor
)
Datoteke:
ZIP - Predstavitvena datoteka,
prenos
(140,73 KB)
MD5: C21955724AD0A448586E1FA76BDE8A71
Jezik:
Angleški jezik
Tipologija:
2.20 - Zaključena znanstvena zbirka raziskovalnih podatkov
Organizacija:
NUTRIS - Inštitut za nutricionistiko
Povzetek:
This dataset reports the dietary fibre content of 58 bread samples taken from Slovenian food supply in 2022. Samples were purchased in Slovenian retailers and bakeries. Sample includes commonly consumed bread types. Bread types were classified according to the applicable national regulation, with additional model-based verification to identify products that did not meet wholegrain criteria. The dataset provides a robust basis for evaluating dietary fibre levels across bread categories and supporting nutrition and publich health policies.
Ključne besede:
Bread samples
,
bread types
,
dietary fibre
Datum objave:
10.11.2025
Leto izida:
2025
PID:
20.500.12556/DiRROS-24055
Datum objave v DiRROS:
10.11.2025
Število ogledov:
244
Število prenosov:
70
Metapodatki:
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
Kopiraj citat
Objavi na:
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.
Gradivo je financirano iz projekta
Financer:
ARIS - Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:
P3-0395
Naslov:
Prehrana in javno zdravje
Financer:
ARIS - Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:
V3-2310
Naslov:
Pomen povezovanja prehranskih vsebin in organizirane šolske prehrane na primeru polnozrnatih živil
Licence
Licenca:
CC BY-SA 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna
Povezava:
http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.sl
Opis:
Ta licenca Creative Commons je zelo podobna običajni licenci Priznanje avtorstva, vendar zahteva, da so materialne avtorske pravice na izpeljanih delih upravljane z enako licenco.
Nazaj