Digital repository of Slovenian research organisations

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in
Research data

Options:
  Reset

Query: "author" (Robek Robert) .

1 - 10 / 47
First pagePrevious page12345Next pageLast page
1.
Mobilni geomehanski laboratorij SIDG
Robert Robek, 2019

Keywords: mobilni laboratorij, geomehanski laboratorij, gozdno gradbeništvo
DiRROS - Published: 21.02.2019; Views: 2049; Downloads: 522
.pdf Fulltext (179,60 KB)

2.
Značilnosti gozdarskih traktorskih polprikolic
Boštjan Košir, Jaka Klun, Robert Robek, 2017

Abstract: V prispevku opisujemo značilnosti traktorskih polprikolic. Na kratko je opisana uporaba dosedanjih polprikolic v Sloveniji. Opisane so nekatere oblike polprikolic glede na tehnične lastnosti, vendar je večji poudarek na tehnologijah in tehničnih razlikah polprikolic med tehnologijami. Opisane tehnologije so: vožnja s polprikolicami od panja do kamionske ceste, vožnja od panja do bližnjega porabnika in vožnja samo po javni cesti. Na primeru traktorskih polprikolic je prikazana uporabe hitre in poenostavljene kalkulacije stroškov strojne ure.
Keywords: gozdarske traktorske polprikolice, GTP, vožnja lesa, kalkulacije strojne ure, zgodovinski pregled, komponente GTP
DiRROS - Published: 22.03.2017; Views: 3391; Downloads: 569
.pdf Fulltext (1,89 MB)

3.
Ocena stroškov prevoza lesa z gozdarsko traktorsko polprikolico
Jaka Klun, Robert Robek, Mitja Piškur, Boštjan Košir, 2017

Abstract: V prispevku je predstavljen predlog za razvoj področja študija dela v slovenskem gozdarstvu z izdelavo kratkih usmerjenih raziskav v javnem interesu. Koncept usmerjene študije dela je bil preizkušen na primeru ocene stroškov prevoza lesa z gozdarsko traktorsko polprikolico. Na podlagi kombiniranja evidenčnih in podrobnih metod študija časa je bil določen vzorčni normativ za prevoz lesa s kmetijskim traktorjem moči 77 kW in 8-tonsko polprikolico po grajenih prometnicah. Za izbrani strojni sestav traktorske polprikolice je bila izračunana podrobna kalkulacija stroškov prevoza lesa, ki ga opravlja samostojni podjetnik v okvirih veljavne delovne, davčne in okoljske zakonodaje. S sintezo vzorčnega normativa in kalkulacij stroškov smo pripravili podlage za ocenjevanje stroškov vzorčne storitve na enoto proizvoda in za njeno primerjavo s cenami take storitve na trgu. Pogoji za relevantnost in racionalnost usmerjenih študij so neodvisnost pri njihovi pripravi ter visoka usposobljenost in sodobna opremljenost raziskovalnih skupin, ki jih izvaja.
Keywords: študij dela, normativi, kalkulacija stroškov, gozdarstvo, traktorska polprikolica, Slovenija, prevoz lesa
DiRROS - Published: 19.04.2017; Views: 3573; Downloads: 581
.pdf Fulltext (567,71 KB)

4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Search done in 0 sec.
Back to top