Digitalni repozitorij raziskovalnih organizacij Slovenije

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
Raziskovalni podatki

Možnosti:
  Ponastavi

Iskalni niz: "ključne besede" (kri) .

1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Analiza opravljena izven laboratorija
Marija Prezelj, 2009

Ključne besede: laboratorijska diagnostika, analiza, kri, laboratorijski testi
DiRROS - Objavljeno: 29.04.2016; Ogledov: 3806; Prenosov: 393
URL Celotno besedilo (0,00 KB)Gradivo je zbirka in zajema 1 gradivo!

2.
Proteinska lepila na osnovi soje, krvi in kazeina nekoč in danes
Andreja Goršek, Andreja Kutnar, Milan Šernek, Doroteja Vnučec, 2017

Povzetek: V članku je podan pregled razvoja proteinskih lepil na osnovi soje, krvi in kazeina. Članek obravnava formulacije in tehnologije lepljenja teh proteinskih lepil iz obdobja 1930-1960 ter današnje komercialne formulacije. V tem obdobju so bile namreč poraba ter tehnološke izboljšave proteinskih lepil na vrhuncu. Pri obravnavi današnjih formulacij in tehnologij lepljenja je poudarek na sojinih lepilih, saj se le-ta uporabljajo v industriji lepljenja dekorativnih vezanih, ivernih in vlaknenih plošč ter parketa. Kazein se danes uporablja le še v lepilih za protipožarna vrata, medtem ko se živalska kri v lepilih ne uporablja več. Proteinska lepila iz obdobja 1930%1960 sicer ne ustrezajo zahtevam današnjih standardov in se zato več ne uporabljajo, so pa vse opisane tehnologije še vedno uporabne in se lahko ponovno uvedejo, če bodo svetovni viri nafte usahnili.
Ključne besede: proteinska lepila, les, soja, kri, kazein, formulacije, tehnologija lepljenja
DiRROS - Objavljeno: 03.07.2017; Ogledov: 4210; Prenosov: 1984
.pdf Celotno besedilo (551,73 KB)

3.
Banke popkovnične krvi - medicina in posel
Primož Rožman, Metka Krašna, Marko Cukjati, 2014

Ključne besede: popkovnična kri, matične celice, banka
DiRROS - Objavljeno: 01.04.2020; Ogledov: 1026; Prenosov: 308
.pdf Celotno besedilo (112,27 KB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh