1.
20. maj, svetovni dan čebelJernej Kovač,
Helena Gašperlin,
Danilo Bevk,
Peter Kozmus, druge monografije in druga zaključena dela
Povzetek: Za jutrišnjo hrano v svetu Čebele in drugi opraševalci so zelo pomembni za obstoj človeštva, saj bistveno prispevajo k varnosti preskrbe s hrano v svetu. Tretjina svetovne proizvodnje hrane oziroma vsaka tretja žlica hrane je odvisna od opraševanja, pri katerem imajo čebele najpomembnejšo vlogo. Visoko hranilni proizvodi, kot so med, matični mleček in cvetni prah, prav tako povečujejo hranilno vrednost živil. Živila, ki so odvisna od opraševalcev, prispevajo k zdravi prehrani, saj so bogat vir nujno potrebnih hranil.
Ključne besede: čebelarstvo
Objavljeno v DiRROS: 04.09.2024; Ogledov: 304; Prenosov: 207
Celotno besedilo (753,11 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...