1. Poročilo 2021 o izvajanju letnega programa dela javnih služb v oljkarstvuMaja Podgornik, Viljanka Vesel, Dunja Bandelj, Bojan Butinar, Elizabeta Bonin, Janko Brajnik, Erika Bešter, Jakob Fantinič, Katja Fičur, Vasja Juretič, Matjaž Prinčič, Vasilij Valenčič, Saša Volk, Milena Bučar-Miklavčič, 2022, other monographs and other completed works Abstract: V okviru javne službe za izvajanje strokovnih nalog v oljkarstvu, so bile v letu 2021 izvedene naloge: selekcija, introdukcija, razmnoževanje sadilnega material, ugotavljanje ustreznih tehnologije za pridelavo oljk ter ugotavljanje vrednosti oljk za predelavo. V poročilu so zbrane morfološke in agronomske lastnosti ter značilnosti oljčnega olja sort 'Mata', 'Coratina', 'Frantoio', 'Oblica', 'Pendolino', 'Picholine' in 'Grignan' za opazovanja v letu 2021. Predstavljeni so tudi rezultati genotipizacije izbranih sort ter agronomskega vrednotenja in fenofaze različnih sort, ki so zasajene v introdukcijsko-kolekcijskem nasadu Purissima in Šempeter. V poročilu so zbrani podatki tehnoloških poskusov pridelave in predelave; parametri, ki karakterizirajo posamezna sortna olja ter parametri kakovosti oljčnega olja letnika 2021.
Ključne besede: oljkarstvo, oljka, oljčno olje, tehnologija pridelave, ocena letnika, introdukcija, selekcija Keywords: elektronske knjige Published in DiRROS: 14.09.2022; Views: 396; Downloads: 182
Full text (5,04 MB) This document has many files! More... |
2. Poročilo 2020 o izvajanju letnega programa dela javnih služb v oljkarstvuMaja Podgornik, Viljanka Vesel, Dunja Bandelj, Bojan Butinar, Elizabeta Bonin, Janko Brajnik, Erika Bešter, Jakob Fantinič, Katja Fičur, Vasja Juretič, Matjaž Prinčič, Vasilij Valenčič, Saša Volk, Milena Bučar-Miklavčič, 2021, other monographs and other completed works Abstract: V okviru javne službe za izvajanje strokovnih nalog v oljkarstvu, so bile v letu 2020 izvedene naloge: selekcija, introdukcija, razmnoževanje sadilnega material, ugotavljanje ustreznih tehnologije za pridelavo oljk ter ugotavljanje vrednosti oljk za predelavo. V poročilu so zbrane morfološke in agronomske lastnosti ter značilnosti oljčnega olja sort 'Buga', 'Črnica' in 'Drobnica', Maurino, Arbequina, Leccione, Itrana, Leccio del corno in 'Štorta' za opazovanja v letu 2019. Predstavljeni so tudi rezultati genotipizacije izbranih sort ter agronomskega vrednotenja in fenofaze različnih sort, ki so zasajene v introdukcijsko-kolekcijskem nasadu Purissima in Šempeter. V poročilu so zbrani podatki tehnoloških poskusov pridelave in predelave; parametri, ki karakterizirajo posamezna sortna olja ter parametri kakovosti oljčnega olja letnika 2020.%Ključne besede: oljkarstvo, oljka, oljčno olje, tehnologija pridelave, ocena letnika, introdukcija, selekcija Keywords: elektronske knjige Published in DiRROS: 09.07.2021; Views: 826; Downloads: 395
Full text (8,11 MB) This document has many files! More... |
3. Poročilo 2019 o izvajanju letnega programa dela javnih služb v oljkarstvuMaja Podgornik, Viljanka Vesel, Dunja Bandelj, Bojan Butinar, Elizabeta Bonin, Janko Brajnik, Erika Bešter, Jakob Fantinič, Katja Fičur, Vasja Juretič, Matjaž Prinčič, Vasilij Valenčič, Saša Volk, Milena Bučar-Miklavčič, 2020, other monographs and other completed works Abstract: V okviru javne službe za izvajanje strokovnih nalog v oljkarstvu, so bile v letu 2019 izvedene naloge: selekcija, introdukcija, razmnoževanje sadilnega material, ugotavljanje ustreznih tehnologije za pridelavo oljk ter ugotavljanje vrednosti oljk za predelavo. V poročilu so zbrane morfološke in agronomske lastnosti ter značilnosti oljčnega olja sort "Buga", "Črnica" in "Drobnica", "Maurino", "Arbequina", "Leccione", "Itrana", "Leccio del corno" in "Štorta" za opazovanja v letu 2019. Predstavljeni so tudi rezultati genotipizacije izbranih sort ter agronomskega vrednotenja in fenofaze različnih sort, ki so zasajene v introdukcijsko-kolekcijskem nasadu Purissima in Šempeter. V poročilu so zbrani tudi podatki tehnološkega poskusa preverjanja učinkovitosti fitofarmacevtskih sredstev pri zatiranju oljčnega molja ter parametri, ki karakterizirajo posamezna sortna olja ter parametri kakovosti oljčnega olja letnika 2019. Keywords: elektronske knjige Published in DiRROS: 13.05.2021; Views: 817; Downloads: 373
Full text (6,50 MB) This document has many files! More... |