1. |
2. Statistično spremljanje razvoja mehaniziranosti gospodarskih družb v obdobju od leta 1966 do leta 2002Simon Resman, Boštjan Košir, Mirko Medved, 2005, izvirni znanstveni članek Povzetek: Analizirano je statistično spremljanje opremljenosti gospodarskih družb za delo v gozdni proizvodnji. Razvoj spremljanja družb je glede na posamezne objave razdeljen v tri obdobja: 1966-1985, 1986-1992 in obdobje po letu 1994. Zbrani so nekateri pomembnejši podatki za obdobje od leta 1966 do 2002, ki kažejo na razvitost gozdarske stroke. Preučeni so podatki o gozdnatosti in količini poseka, številu zaposlenih, opremljenosti in učinkovitosti mehanizacije, o porabi goriva za delo v gozdu ter o graditvi gozdnih cest. Stanje na področju mehaniziranosti gozdarskih podjetij se izboljšuje, a močno zaostaja za opremljenostjo in učinkovitostjo razvitejših držav. Statistični urad RS po letu 1994 zagotavlja redno letno spremljanje podatkov. Da bi bili podatki točnejši, je treba natančneje definirati zahtevane podatke in dosledneje zahtevati vračanje izpolnjenih anket. Neizpolnjen vprašalnik velikega podjetja pomeni precejšnjo vrzel v skupnih analizah podatkov. Ker primerjave med anketiranci zaradi zakona o varovanju podatkov niso več mogoče,je interes za raziskave s strani podjetij majhen. Ključne besede: pridobivanje lesa, tehnična opremljenost, gozdarska podjetja, statistični podatki, Slovenija Objavljeno v DiRROS: 12.07.2017; Ogledov: 4113; Prenosov: 1806 Celotno besedilo (338,45 KB) |
3. Pregled zakola in klavne kakovosti goveda v Sloveniji za leto 20132014, slovar, enciklopedija, leksikon, priročnik, atlas, zemljevid Ključne besede: govedoreja, klavna kakovost, klavnost, mesne pasme, goveje meso, prireja, statistični podatki, elektronske knjige Objavljeno v DiRROS: 11.07.2017; Ogledov: 3893; Prenosov: 1287 Povezava na celotno besedilo Gradivo ima več datotek! Več... |
4. Pregled zakola in klavne kakovosti goveda v Sloveniji za leto 20142015, slovar, enciklopedija, leksikon, priročnik, atlas, zemljevid Ključne besede: govedoreja, klavna kakovost, klavnost, mesne pasme, goveje meso, prireja, statistični podatki, elektronske knjige Objavljeno v DiRROS: 03.06.2015; Ogledov: 5622; Prenosov: 1095 Celotno besedilo (1,46 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |